Fastighetsägarna blir delägare i ID06

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok
2018-05-03

Fastighetsägarna blir delägare i ID06

Idag träder Fastighetsägarna tillsammans med sju andra aktörer in som nya delägare i ID06 AB jämte Sveriges Byggindustrier. Ägarbreddning är ett led i att tydligt visa att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn, både för leverantörer och för beställare.

– För styrelsen i Fastighetsägarna Sverige var det ett enkelt beslut att gå in som delägare. När branschen kraftsamlar för att skapa sund konkurrens och för att motverka svart arbetskraft och ekonomisk brottslighet, är det en självklarhet för oss som representerar stora delar av beställarledet att medverka. Jag hoppas att allt fler successivt kan komma att ansluta sig till ID06. Då blir det ännu starkare, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.

Ägare av ID06 AB är nu Installatörsföretagen, Byggherrarna, Fastighetsägarna, SABO, ME, Plåt-och Ventilationsföretagen, Glasbranschföreningen samt Måleriföretagen jämte Sveriges Byggindustrier.

ID06-systemet är till för hållbara företag som vill verka för sunda arbetsplatser, sund konkurrens och säkrare arbetsplatser. Förutom detta så ger ID06-systemet beställaren möjlighet att få kontroll över leverantörsledet så att man kan säkerställa att rätt person med rätt utbildning finns på rätt plats. Med andra ord ett system som ger transparanta arbetsplatser.

ID06 AB tar nu fram en helt ny standard för att på ett säkert sätt ansluta företag och individer till ID06-systemet. När ett företag ansluter sig till ID06 kontrolleras företaget, firmatecknare och alla andra individer som skall få tillgång till ID06-systemet. Alla individer måste identifiera sig med antingen Bank-ID, pass eller nationellt ID.

Alla individer som skall ha ett ID06-kort måste också identifiera sig med bank-ID, pass eller nationellt ID innan ett kort utfärdas. På detta sätt får man en hög tillitsnivå och når eIDAS LoA 2 avseende anslutning av företag och ID06-kort till individer. Utöver detta blir korten i sig säkrare med ny säker teknik som samtidigt har stöd för dagens teknik.

– Det nya ID06-kortet tillsammans med andra tjänster från ID06 ger säkrare arbetsplatser, sund konkurrens och transparens. ID06 är ett hållbarhetsverktyg som gör skillnad för företag och individer samt hjälper företag att få kontroll och se att leverantörer till företaget agerar korrekt, säger Thor Jonsson, ID06.

Läs mer på ID06:s webbplats 

 

 

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera