Välkommet val av generaldirektör för Boverket

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Boverket. Foto: Boverket/Franz Feldmanis

2017-05-24

Välkommet val av generaldirektör för Boverket

– Med Anders Sjelvgren som ny generaldirektör för Boverket får regeringen en branschkunnig person som kan bidra till att skapa förutsättningar för en effektiv och bättre fungerande bostadsmarknad, fysisk planering, byggande samt hållbar och ansvarsfull förvaltning av den bebyggda miljön. Det säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, i en kommentar till regeringens beslut om ny generaldirektör för Boverket.

Boverket har av regeringen fått i uppdrag att bidra till en mer effektiv plan- och byggprocess. I den processen är dialogen med fastighetsägare avgörande.

– En av de viktigaste delarna i uppdraget som generaldirektör är att föra en aktiv dialog med fastighetsbranschen som är den bransch som kan bidra till att de bostadspolitiska målen uppnås. Vi ser därför fram emot att träffa och sätta in Anders Sjelvgren i fastighetsbranschens villkor och förutsättningar för fler bostäder, säger Reinhold Lennebo.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera