Ny framgång för Fastighetsägarna

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2016-12-22

Ny framgång för Fastighetsägarna i Göteborgsstrandningen

Fastighetsägarna fick återigen rätt av hyresnämnden. I det sjätte beslutet som kom den 22 december kommer hyran att höjas med 3,3 procent i en fastighet i Olskroken

I beslutet som lämnades idag fick hyresvärden rätt på flera punkter. Fastigheten på Övre Olskroksgatan 11 är byggd på 80-talet och har jämförts med fastigheter i bland annat Olskroken, Hisingen, Kålltorp och Majorna som är ombyggda både på 80-talet och 90-talet. I det här beslutet slås fast att det inte har någon avgörande betydelse när fastigheten är ombyggd så länge man kan påvisa att det är samma standard i lägenheterna.

- Det är väldigt glädjande att hyresnämnden ännu en gång konstaterat att man kan jämföra olika stadsdelar i Göteborg med varandra. Det är också bra att standarden i lägenheten är avgörande och inte vilket år fastigheten byggts om.

Den nya hyran börjar gälla från den 1 juni 2016.  Ytterligare ett beslut i Göteborgsstrandningen väntas innan årsskiftet.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera