Boplats – mer än bara Göteborg

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Foto: Alexander Dummer

2017-04-07

Boplats – mer än bara Göteborg

På grund av långa kötider och förbättrade kommunikationer i regionen ser man på Boplats hur allt fler söker bostad utanför Göteborg. Boplats är Göteborgs marknadsplats för hyresrätter och som medlem i Fastighetsägarna GFR kan du använda dig av Boplats helt utan kostnad.

Den långa väntan på en lägenhet gör att möjligheten att få en i Göteborg är begränsad. Många får då upp ögonen för möjligheten att bo runt om i regionen. Med bättre kommunikationer blir avstånden kortare och det blir möjligt att jobba i och kring staden, men att bo i någon närliggande kommun. 

Patrick Johansson, hyresvärdscoach hos Boplats, vad är det som gör att folk söker sig utanför Göteborg?

– Långa väntetider, det byggs inte i takt med den ökande folkmängden och mindre omflyttning, människor bor kvar längre.

Hur på verkar det här Boplats? 

– I och med att bostadsökande öppnar ögonen för andra orter, ser vi en möjlighet för Boplats att sprida sin närvaro och bli hela regionens marknadsplats.

Vad har ni för samarbeten idag?

– Vi jobbar just nu med hyresvärdar i Alingsås, Kungsbacka och Kungälv. Vi har länge haft en stor del av Mölndal hyreslägenheter på boplats.se. På våra nybyggnationsmässor Bonytt, har vi haft tiotalet hyresvärdar från regionen som visat upp sina projekt som också har insett att det finns en marknad även för dem.

Hur fungerar det?

– Hyresvärdarna jobbar helt självständigt och annonsera sina lägenheter utifrån sina egna direktiv. Lägenheterna publiceras på boplats.se där alla registrerade sökande, som uppfyller hyresvärdens villkor, kan anmäla intresse. Hyresvärden går sedan in och tittar på alla ansökningar och de sökandes profiler och skickar visningserbjudande till dem.

Med 145 hyresvärdar och 200 000 bostadssökande är boplats.se regionens största marknadsplats. Kontakta Boplats uthyrarcoach Patrick Johansson om du är intresserad av att använda Boplats för din uthyrning. E-post: patrick.johansson@boplats.se

Text: MATS EKBLAD

 • FAKTA

  200 000 
  Så många registrerade bostadssökande hade Boplats 2016.

  70 000 
  Så många av de sökande är folkbokförda utanför Göteborgs arbetsmarknadsregion.

  4,3 år 
  Så länge har medlemmar i genomsnitt varit registrerade på Boplats när de fått ett kontrakt.