Bli medlem

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Bli medlem

Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar till ett förmånligt medlemspris. Du får också ta del av en mängd olika rabatter hos våra förmånsleverantörer. Det är bara några av de fördelar ett medlemskap innebär.

Det som kan få stor betydelse på sikt är att du blir del i ett rikstäckande nätverk. Fastighetsägarna jobbar för att just dina frågor tar plats i samhällsdebatten. Ju fler vi är desto större tyngd får argumenten. Ditt medlemskap lönar sig alltså på många olika sätt.  

Tio bra skäl att vara medlem

1. Juridisk hjälp och rådgivning
Våra jurister är specialiserade på hyres- och fastighetsjuridik och kan hjälpa dig med alla juridiska frågor som du stöter på i din verksamhet. Du som medlem betalar ett lägre pris för våra juristtjänster. Har du en enklare juridisk fråga som kan besvaras på några minuter kan du ringa vår juristjour helt kostnadsfritt. Juristjouren når du på 020-81 00 10 varje vardag mellan klockan 08.30 och 15.00. Glöm inte bort att ha ditt medlemsnummer nära till hands när du ringer. 

2. Kurser och utbildningar
Som branschorganisation vill vi höja kompetensen inom fastighetsbranschen. Därför erbjuder vi ett brett utbud av kurser inom bland annat juridik, förvaltning, energi och ekonomi. Våra kursledare är experter inom sina områden och vi garanterar att de håller hög kvalitet och levererar den senaste kunskapen inom sitt område. Vi erbjuder också en kurs tillsammans med KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) som ger högskolepoäng. Vi kan även anpassa en kurs till ditt företag. Kanske passar det med en föreläsning under en konferens, eller varför inte fylla på med senaste kunskapen under en eftermiddag?   

3. Bra rabatter och förmåner
Det ska löna sig för dig att vara medlem i Fastighetsägarna. Du får bra priser på produkter och tjänster som är relevanta för dig som driver ett fastighetsföretag, till exempel försäkringar, byggvaror, inredning, drivmedel och programvaror.

4. Hjälp med hyresförhandling
Vi har fastighetskonsulter på alla våra kontorsorter som förhandlar hyran för över 140 000 lägenheter varje år. Våra fastighetskonsulter har gedigen kunskap om hyrorna i både kommunägda och privatägda bostäder och de har tillgång till ett omfattande jämförelsematerial. De har också väldigt god känne-dom om hyresnivån för lokaler i samma område som du har dina fastigheter. När du ska bygga om eller bygga nytt kan våra fastighetskonsulter hjälpa dig med en bra hyresgästdialog. 

5. Alltid aktuella avtal
I vår webbaserade tjänst Fastighetsägarna Dokument får du tillgång till mallar för alla de avtal du som fastighetsföretagare kan ha nytta av. Sammanlagt finns ett hundratal standardavtal för bostad, lokal och bostadsrätt. Du använder din vanliga webbläsare. Inga program behöver installeras. I systemet får du den guidning som behövs för att använda mallarna. Mallarna uppdateras kontinuerligt av våra fastighetsjurister, därför kan du vara helt säker på att alltid ha den senaste versionen.

6. Effektivare egenkontroll
Vi har tagit fram ett webbaserat verktyg som vi kallar för Egenkontroll för fastighetsägare. Systemet gör att du på ett enkelt sätt vet när du enligt lag måste utföra vissa givna kontroller i din fastighet. Det kan till exempel handla om när hissen ska besiktigas, när du måste mäta radon eller när du bör kontrollera elanläggningen. När kraven ändras uppdateras systemet. Systemet skickar en påminnelse till dig via e-post så att du inte ska missa att utföra en kontroll.

7. Attraktivare städer
Genom att ta ett samhällsansvar och arbeta med stadsutvecklingen på din ort kan värdena på dina fastigheter öka. För att underlätta för dig som medlem att vara aktiv i stadsutvecklingsarbetet har vi inrättat en utvecklingsfond. Hittills har fonden delat ut nästan 15 miljoner kronor till lokala projekt som alla har betydelse för fastighetsmarknadens utveckling. Fonden bidrar med en tredjedel av kostnaden, du som fastighetsägare med en tredjedel och övriga, som till exempel kommunen, med den sista tredjedelen. Med dessa pengar kan vi till exempel göra det trevligare på gator och torg, vi kan undersöka handelsmönster lokalt eller starta en centrumförening. 

8. Koll på branschen
I vårt digitala nyhetsbrev får du aktuella nyheter och information om möten och kurser. Dessutom får du den regionala tidningen Fastighetsägaren och den rikstäckande branschtidningen Fastighetstidningen hem i brevlådan. Även den som är näringspolitiskt ansvarig på din ort håller dig uppdaterad om vad som händer. 

9. Nätverk och seminarier
När du blir medlem i Fastighetsägarna har du möjlighet att gå på kostnadsfria föreläsningar, seminarier och medlemsmöten där vi ger dig den senaste information som är relevant för dig som fastighetsägare. Detta gäller såklart inte bara för dig som äger företaget utan även för alla anställda. Vi arrangerar också studiebesök och nätverksträffar. Träffarna är ett utmärkt sätt att nätverka med kollegor.

10. Opinionsbildning
Vi har ett flertal medarbetare som jobbar med att driva frågor som är viktiga för fastighetsbranschen. De medverkar i olika samverkansprojekt med kommunen och övriga näringslivet, skriver debattartiklar och genomför medlemsmöten lokalt. Det finns en näringspolitiskt ansvarig på varje kontorsort. Om du vill vara med och engagera dig kan du vända dig till hen direkt. I Stockholm har vi medarbetare som nöter trapporna på departementen. Deras uppgift är att sätta fokus på dina frågor hos riksdag och regering och få till lagändringar som har betydelse för fastighetsbranschen.

Att bli medlem

Äger du ett bostadshus, lokalhyreshus, industrifastighet eller är en bostadsrättsförening kan du bli medlem. För att bli medlem i Fastighetsägarna GFR ska du företrädesvis ha din verksamhet i Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län, Värmlands län, Västra Götalands län och västra Östergötlands län.

God sed ger kvalitet
Att vara medlem hos Fastighetsägarna är en kvalitetsstämpel genom att man iakttar god sed på hyresmarknaden. Därför ska alla medlemmar följa de regler och rekommendationer som gäller i form av etiska riktlinjer, organisationens målsättning och ett marknadsekonomiskt synsätt. Läs mer om detta under Om oss.

Medlemsavgift
Medlemsavgiften beror på några olika faktorer baserat på taxeringsvärden och antalet fastigheter. För att ge en fingervisning av medlemsavgiften har vi tagit fram en enklare beräkningsmodell som du hittar i högerkolumnen. Vi tar en kostnad för de olika tjänsterna som du vill nyttja. Det du får som medlem är en unik kunskap inom området, tillsammans med ett stort jämförelsematerial och erfarenhet.

Anmäl ditt intresse för medlemskap
Ansökningsblankett för medlemskap finns i högerkolumnen. Välkommen till oss!

Vill du veta mer?
Vi hjälper dig med alla frågor kring ditt medlemskap.


Monica Lagerqvist
Telefon: 0500-46 69 45
monica.lagerqvist@fastighetsagarna.se