Om oss

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Om oss

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad.

Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter.

Genom våra fem regionföreningar och förbundet Fastighetsägarna Sverige arbetar vi över hela landet med:

 • näringspolitik och opinionsbildning
 • kompetensutveckling
 • kommunikation
 • medlemsservice

Genom att vara en rikstäckande organisation ger vi våra medlemmar en styrka att driva frågor på riksnivå mot regering, riksdag och andra organisationer. Det gör att den enskilde fastighetsägarens röst hörs. Genom att samtidigt arbeta lokalt, och erbjuda en rad tjänster, ger vi våra medlemmar stöd i deras vardag. Allt för att de ska kunna erbjuda sina hyresgäster ett bra boende och bra arbetsmiljöer.

Vi tar initiativ till och stöder utvecklingsverksamheten inom fastighetsområdet. Vi har även ett omfattande internationellt samarbete, bland annat genom delägarskap i European Property Federation, där vi bevakar och påverkar de beslut som tas inom EU.

Fastighetsägarna GFR

Fastighetsägarna GFR är en regionförening med cirka 5 000 medlemmar som har drygt 17 000 fastigheter inom Västra Götalands, Värmlands, Hallands, Jönköpings, Kalmar och västra Östergötlands län.

Opinion och utveckling

Genom att aktivt delta i debatten, via kontakter med politiker, myndigheter och media, påverkar vi beslutsfattarna att skapa bättre förutsättningar för privat fastighetsföretagande. Vi har en stark lokal förankring med kontor på nio orter i vår region. Tillsammans med våra medlemmar arbetar vi för en sund bostadsmarknad där samhällsnytta och tillväxt går hand i hand.

Ett helhetsgrepp

Vi har experter inom näringspolitik, juridik, förhandling, energi- och miljöfrågor, stadsutveckling och kompetensutveckling och kan därmed erbjuda våra medlemmar ett helhetsgrepp. De kan också dra nytta av ett flertal förmånsavtal.

God etik

Privat fastighetsägande med god etik leder till ökat kvalitetstänkande, sund konkurrens och gott rykte. God etik leder till ökad förståelse för den samhällsviktiga verksamhet som privata fastighetsägare bedriver. För medlemskap i Fastighetsägarna GFR krävs god kännedom om och efterlevnad av de etiska regler som vi ställt upp.

Därför har Fastighetsägarna GFR en ansvarsnämnd som beslutar om åtgärder mot medlemmar som inte sköter förvaltningen av sina fastigheter eller på annat sätt bryter mot god sed på hyresmarknaden. Nämnden kan också behandla andra frågor som rör god sed på hyresmarknaden. Läs mer om Ansvarsnämnden.

 

 

 • Vi utvecklar fastighetsmarknaden

  Vi är branschorganisationen för fastighetsföretag. Tillsammans med våra medlemmar utvecklar vi fastighetsmarknaden.

 • Ladda ner

 • Ansökan om projektmedel

  Alla medlemmar kan ansöka om medel för lokala näringspolitiska projekt. Läs mer.