För dig som är hyresgäst

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

För dig som är hyresgäst

Fastighetsägarna är en medlemsorganisation för privata fastighetsföretag och hyresgästerna är våra medlemmars kunder. Om du som hyresgäst har frågor som rör ditt boende eller den lokal du hyr, ska du vända dig till den som äger fastigheten, det vill säga hyresvärden.

Vi hyr inte inte ut egna lägenheter eller lokaler

Vi på Fastighetsägarna har inga egna lägenheter eller lokaler att hyra ut. Det bästa sättet att få tag i en lokal eller bostad är att ringa runt till olika hyresvärder på din ort och höra om de har några lediga lägenheter.

Söker du bostad i Göteborg rekommenderar vi att du besöker Boplats som är en marknadsplats för för bostäder i Göteborgsregionen. Här hittar du Boplats webbplats.

Information till dig som är ny hyresgäst

Vi har samlat information till dig som är ny bostadshyresgäst. Du får tips och råd om vad du ska tänka på vid inflytt och vad det innebär att hyra sin bostad. Du hittar sidan till vänster i länkmenyn.

Har du problem med din bostad?

Om du som hyresgäst upplever att du har problem med din bostad som du inte kan lösa tillsammans med din hyresvärd finns en nationell hyresgästorganisation som kan hjälpa dig. De heter Hyresgästföreningen och du hittar deras webbplats här.