CSR-verktyg

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2017-03-10

Profilera ditt företag som Hållbart Fastighetsföretag

Fastighetsägarna lanserar nu CSR-verktyget Hållbart Fastighetsföretag. Det öppnar möjlighet för dig som fastighetsägare att profilera ditt företag inte bara som en ansvarstagande hyresvärd, utan som ett företag som engagerar sig i sin omgivning och tar ansvar utöver det lagen kräver.
Ett sådant arbete kan öka värdet på ditt företags varumärke, skapa förutsättningarför nöjdare hyresgäster och minskad miljöpåverkan, genom bättre nyttjande av resurser.

Hållbarhet går hand i hand med kostnadseffektivitet, affärsnytta, engagemang och omsorg om människa och miljö. Alla är de goda argument för att använda Fastighetsägarnas CSR-verktyg. Verktyget är en checklista som hjälper fastighetsägaren att identifiera frågor som ingår i arbetet för hållbart fastighetsföretagande.

Genom att använda CSR-verktyget kan fastighetsägaren enkelt värdera vilka områden som behöver prioriteras inom det egna företaget och hålla koll på status i arbetet. Helt enkelt få hjälp att inventera och lägga upp en strategi för att jobba med hållbarhetsfrågor, utan att göra det krångligt.

Den som vill kan även välja att genomgå en granskning genom verktyget, med syfte att få ett godkännande som Hållbart Fastighetsföretag. Det är ett kvitto på att företaget arbetar med alla dimensioner av CSR, har identifierat områden där man sätter mål och tar ansvar för sin påverkan på omgivningen.

Branschanpassat
Verktyget är anpassat för fastighetsföretagande och kraven är valda för att hjälpa fastighetsägare att välja ut områden som är viktiga för ett Hållbart fastighetsföretag. För den som vill lite mer finns även utmaningar i form av frivilliga åtaganden i verktyget.

– CSR-verktyget ska göra det enkelt för fastighetsföretaget att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsarbetet. Ett verktyg som hjälper till att lyfta fram det arbete som redan görs och tydliggör var det krävs lite mer arbete för att kunna kalla sig ett Hållbart Fastighetsföretag, säger Veronica Eade, Fastighetsägarna MittNords näringspolitiske expert inom energi- och miljö.

Enkelt och smidigt
Hållbarhet och CSR behöver inte vara svårbegripligt eller tungt att arbeta med. Fastighetsägarnas CSR-verktyg har utvecklats för att vara smidigt och lättfattligt. Det ska kännas bekvämt att arbeta med verktyget och det ska heller inte ta för mycket tid i anspråk.

– Att jobba hållbart och med hållbarhet ska inte vara svårt. Det kan kännas krångligt men det handlar om att anpassa innehållet efter verksamheten. Inte tvärtom, säger Veronica Eade.

Informationsträffar
Under våren kommer hon informera om Hållbart Fastighetsföretag på Fastighetsägarna MittNords samtliga kontorsorter. Schemat för dessa informationsträffar ser ut som följer:

27 mars Västerås                             
28 mars Örebro                                
29 mars Eskilstuna                                          
3 april Umeå                                     
4 april Örnsköldsvik                       
5 april Sundsvall                              
6 april Östersund                             
25 april Luleå                                    
26 april Skellefteå
10 maj Falun
11 maj Gävle
17 maj Norrköping

 

Separat inbjudan till respektive informationsträff skickas ut i god tid innan utsatt datum. Anmäl gärna ditt deltagande redan nu, på mail csr@fastighetsagarna.se.

Läs mer om vårt erbjudande och fördelarna med att arbeta med CSR-verktyget Hållbart Fastighetsföretag här.

 

CSR:

CSR (Corporate Social Responsibility) innebär att ett företag tar ansvar utöver det lagen kräver. Det innebär också att företaget engagerar sig i sin omgivning. I Sverige har begreppet CSR kommit att ingå i det bredare begreppet ”hållbart”.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera