Sundsvall utsedd till Sveriges vackraste stad

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2017-12-14

Sundsvall utsedd till Sveriges vackraste stad

Med en femtedel av rösterna har föreningen Arkitekturupprorets medlemmar röstat fram Sundsvall som Sveriges vackraste stad.

Arkitekturupproret kallar sig själva en folkrörelse och började som en grupp på Facebook 2014. Gruppen som har mer än 26 500 medlemmar verkar för att tidlösa skönhetsvärden med  inspiration från den klassiska byggtraditionen åter ska dominera stadsbyggandet och för att skydda kvarvarande äldre miljöer  från rivningar och "förfulning". Omröstningen om Sveriges vackraste stad startade vid årsskiftet och avslutades den 30 september. Av 10 145 röster som avgivits på Facebook föll 1 912 på stenstaden Sundsvall.

”Staden som ligger vackert mellan två kullar är fylld av arkitektur som får dig att tro att du befinner dig på Östermalms unika Strandvägen i Stockholm, men nej du befinner dig i Norrland”, skriver föreningen i sin analys av omröstningen.

Vinnaren Sundsvall följs i omröstningen av Visby och Lund på plats två och tre. Stockholm fick inte vara med i tävlingen med motiveringen att staden är ojämförbar i sammanhanget. De röster som ändå lades på Stockholm tilldelades istället Hässleholm med motiveringen att den orten ändå var chanslös.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera