Årets Fastighetsägare 2017

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Alf Fornell, Fastighetsägarna Mittnords platsansvarige i Sundsvall, delade ut priset till Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter. FOTO: TOMMY LINDBERG

2018-02-02

NP3 Fastigheter blev
Årets Fastighetsägare 2017

Fastighetstidningens utmärkelse Årets Fastighetsägare tilldelas 2017 Sundsvallsbaserade NP3 Fastigheter. Priset delades ut vid ett fastighetsägarmöte i Sundsvalls stadshus i onsdags kväll.
– Vi är väldigt stolta över att ha fått det här priset, det är ett kvitto på att man tänker rätt och gör något bra, säger NP3 Fastigheters vd Andreas Nelvig.

Utmärkelsen Årets Fastighetsägare delas varje år ut till ett fastighetsbolag som under det gångna året visat på en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete.

Men de kriterierna är det många kandidater som kvalar in på. Det krävs därför något extra för att falla juryn, bestående av Fastighetstidningens redaktion och delar av Fastighetsägarna Sverige, i smaken. I NP3 Fastigheters fall stavas det jämställdhet.

När stiftelsen Allbright i höstas presenterade sin jämställdhetsrapport placerades NP3 Fastigheter som det mest jämställda börsnoterade fastighetsbolaget i Sverige. Snittet bland börsnoterade fastighetsbolag var i höstas 33 procent kvinnor i ledningsgruppen och 41 procent i styrelsen, vilket gör branschen till börsens mest jämställda.

Allra bäst utmärker sig alltså NP3 – trots att man inte haft någon uttalad målsättning avseende jämställdhet.

– Vi är ett relativt nystartat bolag och har därmed stor fördel av att vi inte sitter fast i gamla strukturer. För kompetens handlar inte om att vara man eller kvinna utan alla har samma förutsättningar att bli duktiga och få uppdrag och förtroende. Det naturliga är ju därför att det blir en fördelning på 50/50 av sig självt, säger NP3 Fastigheters vd Andreas Nelvig.

Priset som Årets Fastighetsägare delades ut i samband med ett fastighetsägarmöte i Sundsvalls stadshus och överlämnades av Alf Fornell, platsansvarig för Fastighetsägarna MittNord.

– Vi Sundsvallsbor ska känna oss stolta att vi har NP3 som det enda börsnoterade fastighetsbolaget med sitt säte här. Lars Göran Bäckvall, huvudägare, och Andreas Nelvig, vd, är sanna entreprenörer som gått från det lilla till att i dag ha ett fastighetsvärde på cirka sju miljarder och fortsätter att växa. Samtidigt som de har förmågan att knyta till sig kompetent, personal både manliga och kvinnliga. De är ett föredöme i branschen, säger Alf Fornell.

Med utmärkelsen, som värdesätts högt inom fastighetsbranschen, följer också uppmärksamhet.

– Det är jätteroligt, det här är ju ett kvitto på att man tänker rätt och gör något bra. I vår lilla värld och i Norrland har vi blommat upp och blivit stora på bara fem år, och vi ska fortsätta arbeta med samma fokus, säger Andreas Nelvig.

FAKTA

Årets Fastighetsägare
Priset har delats ut av Fastighetstidningen sedan 1997 och tilldelas en fastighetsägare som under det gångna året visat på en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete.

NP3 Fastigheter
NP3 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Per den 30 september 2017 uppgick fastighetsbeståndet till 897 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat på 222 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden: Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå. Fastighetsvärdet uppgår till över sju miljarder kronor. NP3-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera