Magasinsområdet Gävle

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2018-04-12

Tar gemensamt grepp om Magasinsområdet

En majoritet av fastighetsägare i Magasinsområdet i Gävle har gått ihop i en gemensam satsning för att ta ytterligare ett steg i att utveckla området. Christina Friberg, stadsutvecklare hos Fastighetsägarna, har fått uppdraget att projektleda detta BID-inspirerade projekt. Den 21 mars hölls ett första uppstartsmöte, då deltagande fastighetsägare träffas för en gemensam workshop.

De elva fastighetsägare, som valt att gå med i projektet investerar gemensamt tid och pengar i projektet. I första läget är tanken att enas om en gemensam vision för Magasinsområdet i framtiden, men det kommer även att handla om mer kortsiktiga mål, som genom privat och offentlig samverkan kan realiseras utifrån gällande detaljplan.

– Magasinsområdet är i dag en dold skatt, vars fulla potential inte kommer till sin rätt. Jag är övertygad om att vi genom samverkan kan komma långt, både i det korta och i det långa området. Genom samsyn bland områdets fastighetsägare förbättras också möjligheterna till samverkan med Gävle kommun, säger Christina Friberg, stadsutvecklare och projektledare.

När fastighetsägarna i området är överens om en vision för platsens identitet, uttryck och utbud samt har landat i en kortsiktig målbild, är planen att processa detta tillsammans med Gävle kommun.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera