Ökat investeringsstöd

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2018-04-12

Investeringsstöd för hyresbostäder utökas

Regeringen beslutade den 21 mars om en ändring i förordningen om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande.

I och med ändringen utökas både stödnivån och den tillåtna normhyresnivån för investeringsstödet i samtliga geografiska områden. Syftet är att göra det möjligt att bygga bostäder på fler platser och i fler lägen till en lokalt anpassad hyra. De nya nivåerna träder i kraft 1 maj och är tillämpliga på ansökningar som kommer in från och med detta datum.

– Med de här förändringarna kommer ännu fler vara intresserade av att bygga hyresbostäder, inte minst i storstadsområdena. Vi får fler hyresbostäder med rimliga hyror, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

För närvarande är den högsta tillåtna normhyran 1 450 kr per kvadratmeter boarea (BOA), 1 350 kr respektive 1 300 kr beroende på var i landet bostäderna byggs. Ändringarna innebär att den högsta tillåtna normhyran höjs med 100 kronor per kvadratmeter boarea (BOA) i storstadsregionerna, inklusive övriga stora kommuner och övriga tillväxtkommuner, och med 50 kronor per kvadratmeter i övriga kommuner.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera