Om oss

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Om oss

Fastighetsägarna är en intresse- och branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Vi representerar ca 17 000 medlemmar i hela landet.

Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter. Övriga är bostadsrättsföreningar.

De privata fastighetsägarna äger totalt omkring 80 000 fastigheter med 700 000 lägenheter. De äger också cirka 80 procent av alla kommersiella lokaler.

Genom våra fyra regionföreningar och Fastighetsägarna Sverige arbetar vi över hela landet med:

 • näringspolitik och opinionsbildning
 • kompetensutveckling
 • kommunikation
 • medlemsservice

Styrka och stöd

Genom att vara en rikstäckande organisation ger vi våra medlemmar en styrka att driva frågor på riksnivå mot regering, riksdag och andra organisationer. Det gör att den enskilde fastighetsägarens röst hörs. Genom att samtidigt arbeta lokalt, och erbjuda en rad tjänster, ger vi våra medlemmar stöd i deras vardag. Allt för att de ska kunna erbjuda sina hyresgäster ett bra boende och bra arbetsmiljöer. Vi tar initiativ till och stöder utvecklingsverksamheten inom fastighetsområdet. Vi har även ett omfattande internationellt samarbete, bland annat genom delägarskap i European Property Federation (EPF), där vi bevakar och påverkar de beslut som tas inom EU, och European Real Estate Forum, som arbetar för att skapa förståelse för branschens betydelse hos EU:s institutioner och för att underlätta investeringar i fastigheter på den europeiska fastighetsmarknaden.

I Fastighetstidningen och här på webbplatsen informerar vi regelbundet om de senaste nyheterna inom branschen och på marknaden.

 

Om Fastighetsägarna MittNord

Fastighetsägarna MittNord är en regional intresseorganisation för fastighetsägare i Jämtlands, Västerbottens, Västernorrlands, Norrbottens, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Örebro, Gävleborg, Dalarnas och delar av Östergötlands län. Vi representerar såväl den lilla fastighetsägaren med en eller ett par fastigheter som det stora börsnoterade bolaget. Även bostadsrättsföreningar är medlemmar.
Föreningen representerar mer än 4 000 fastighetsägare som tillsammans äger och förvaltar 13 000 fastigheter.
Vårt uppdrag är att föra våra medlemmars talan. Vi är en röst och kraft att räkna med i debatten kring bostäder och fastigheter. Våra prioriterade näringspolitiska frågor är:

 • rättvis hyressättning
 • rättvis beskattning
 • rättvis konkurrens

Fördelar som medlem
Som medlem får du tillgång till kompetent personal inom alla områden som berör fastighetsägande. I Fastighetsägarna MittNord finns jurister, ekonomer och andra specialister med lång erfarenhet av fastighetsbranschen. Dessutom kan du dra nytta av viss kostnadsfri juridisk telefonkonsultation och förmånliga avtal med leverantörer allt från bilar till vitvaror och konkurrenskraftig fastighetsförsäkring. Du får också tillgång till vår kurs- och informationsverksamhet.

Medlemskapet
Verksamhetens fyra huvudområden är:

 • näringspolitisk verksamhet och kommunikation
 • affärsområde ekonomi och administration
 • affärsområde juridik och förhandlingar
 • kompetensutveckling

Serviceutbud
Juridik
Inkassoverksamhet
Förhandlingar för hyressättning av bostäder och lokaler
Fastighetsförvaltning
Utbildning
Skatte- och finansieringsrådgivning