Juridiska tjänster

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Juridiska tjänster

Medlemskap i Fastighetsägarna MittNord ger Dig tillgång till kvalificerad hjälp av erfarna jurister.

Vi hjälper Dig med fastighetsrättsliga frågor inom i första hand hyresrätt, arrenderätt, bostadsrätt, tomträtt och miljörätt. Även andra rättsfrågor inom det fastighetsrättsliga området eller frågor med anknytning till Ditt fastighetsägande handläggs av våra jurister.
Vi företräder Dig i förhandlingar med motparten eller motpartens organisation. Vi företräder och/eller biträder i hyresnämnd, arrendenämnd, i allmän domstol samt hos kommunala och statliga myndigheter.

Medlemskapet ger Dig viss tillgång till kostnadsfri rådgivning per telefon för att ger Dig svar på enklare frågor eller råd inför fortsatt handläggning. Mer omfattande och ingående rådgivning och konsultation eller biträde att handlägga förhandlingar och/eller tvister arvoderas efter medlemspris.

Våra jurister är av Försäkringsbolagens Rättsskyddsnämnd godkända att vara ombud i tvister avseende fastighetsrätt. Godkännandet har betydelse för utnyttjandet av Din försäkrings rättsskyddsmoment.

 • Medlemsrådgivningen
  tel: 0771-25 37 00

  Rådgivningen är
  öppen 09.00-15.00

  Ha ditt medlemsnummer
  till hands när du ringer.

  Mer om våra juridiska tjänster

 • Beräkna lokalhyran med KPI för oktober 2017

  Har du ett lokalhyresavtal som justeras i förhållande till KPI-utvecklingen? Då kan du räkna ut hyran med hjälp av vår beräkningsmodell. Kontakta ditt lokala kontor för att får mallen skickad till dig. Har du frågor kring hur du ska fylla i modellen kan du höra av dig till Conny Åström på telefon 072-729 40 70. 

  Konsumentprisindex, KPI, med 1980 som basår, uppgår för oktober månad 2017 till 323,38 vilket är en ökning med 5,38 enheter (motsvarar ökning med 1,69 %) sedan oktober 2016. Ladda ner indextabellen här.