Huskurage

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Huskurage

Våld i nära relation sker nästan uteslutande inom hemmets fyra väggar och är därmed skyddat från insyn. Det är därför grannar är livsviktiga och kan göra verklig skillnad för de vuxna och barn som utsätts.

Med stöd av en policy och rutin för hur grannar ska gå till väga när de upplever oro för våld i nära relation, tror vi att vi kan få människor att våga agera när de vet hur och varför. Vårt mål är att minska våld i allmänhet och våld i nära relation i synnerhet. Vi vet att grannar många gånger är vittnen till våld och det är vår övertygelse att grannar även kan förhindra våld genom att agera.

Vår ambition är att Huskurage ska antas i alla flerbostadshus runt om i Sverige. Fastighetsägarna MittNord har därför inlett ett samarbete med Huskurage, där vi tagit fram ett trapphusanslag med tips om hur man som granne ska agera.

Vi vill uppmana alla hyresvärdar att anslå detta och om det behövs fler finns de att printa ut både på fastighetsagarna.se/mittnord och huskurage.se

Skicka ett mejl till info@huskurage.se så lägger Nina och Peter, grundarna till Huskurage, till ert namn på listan over flerbostadshus/ bostadsrättsföreningar/ hyresvärdar som anammar huskurage i kampen mot våld i nära relationer.