Juridik och standardavtal

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Juridik och standardavtal

Fastighetsägarna arbetar kontinuerligt med att förvalta och utveckla partsgemensamma avtal inom till exempel hyra (Fastighetsägarna Dokument), entreprenadjuridik (BKK) och fastighetsförvaltning (AFF). Avtalen ska vara balanserade, rättssäkra och ska syfta till största möjliga kvalitet i utförande och resultat. Branschens standardavtal bör introducera incitament för att gemensamt driva kvalitets- och effektivitetshöjande åtgärder. Många av Fastighetsägarnas mallar för bostads- och lokalhyreskontrakt förhandlas fram med olika branschorganisationer, t.ex. Hyresgästföreningen, SABO, Svensk handel och Visita. Detsamma gäller olika branschgemensamma överenskommelser och riktlinjer.

Fastighetsägarna tycker:

  • Partsgemensamma avtal är en garant för rättssäkra, balanserade villkor och ska alltid syfta till hög kvalitet i utförande och resultat.