Om oss

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Fastighetsägarnas Flagga

Om Fastighetsägarna Sverige

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Vi representerar drygt 15 000 medlemmar.

Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter. Övriga är bostadsrättsföreningar.

De privata fastighetsägarna äger totalt omkring 80 000 fastigheter med 700 000 lägenheter. De äger också cirka 80 procent av alla kommersiella lokaler.

Genom våra fyra regionföreningar och Fastighetsägarna Sverige arbetar vi över hela landet med:

  • näringspolitik och opinionsbildning
  • kompetensutveckling
  • kommunikation
  • medlemsservice

Styrka och stöd

Genom att vara en rikstäckande organisation ger vi våra medlemmar en styrka att driva frågor på riksnivå mot regering, riksdag och andra organisationer. Det gör att den enskilde fastighetsägarens röst hörs. Genom att samtidigt arbeta lokalt, och erbjuda en rad tjänster, ger vi våra medlemmar stöd i deras vardag. Allt för att de ska kunna erbjuda sina hyresgäster ett bra boende och bra arbetsmiljöer. Vi tar initiativ till och stöder utvecklingsverksamheten inom fastighetsområdet. Vi har även ett omfattande internationellt samarbete, bland annat genom delägarskap i European Property Federation (EPF), där vi bevakar och påverkar de beslut som tas inom EU, och European Real Estate Forum, som arbetar för att skapa förståelse för branschens betydelse hos EU:s institutioner och för att underlätta investeringar i fastigheter på den europeiska fastighetsmarknaden.

I Fastighetstidningen och här på webbplatsen informerar vi regelbundet om de senaste nyheterna inom branschen och på marknaden.

Verksamhet i hela landet

Våra föreningar bedriver opinionsbildning till politiker, myndigheter och media på det lokala planet.

Föreningarna ger också råd i tekniska, ekonomiska och juridiska frågor. Medlemmarna kan till exempel få hjälp vid hyresförhandlingar och vid kontakter eller tvister med hyresgäster och myndigheter. Föreningarna erbjuder också förmånliga villkor vid köp av exempelvis olja, el, vitvaror och försäkringar.

Genom föreningarnas nyhetsbrev, webbsidor och utbildningar hålls medlemmarna ständigt uppdaterade om det senaste inom hyres- och fastighetsmarknaden.