FastBAS 2017

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok
2017-10-03

FastBAS 2017

En arbetsgrupp med deltagare från SABO och Fastighetsägarna har arbetat fram en uppdaterad version av kontoplanen FastBAS, som nu äntligen finns färdig att beställa; FastBAS 2017.

FastBAS 2017 är, liksom sina föregångare, en branschanpassad kontoplan för alla typer av fastighetsägare, oavsett omfattning och juridisk form. 

Kontoplanen FastBAS 2017, som baseras på BAS 2016, innehåller speciella konton, framför allt inom klass 3 och 4 som fastighetsägare behöver och har rensats på konton som fastighetsägare normalt inte behöver.

Uppdateringarna i FastBAS 2017 presenterar ett flertal konton som avsevärt förbättrar möjligheten att fullfölja ekonomiska aktiviteter inom bostadsföretagen.

Kontona beskriver även olika typer av innemiljökontroller samt mätningar av farliga ämnen som behövs göras. De beskriver även olika typer av periodisk tillsyn som enligt lag skall utföras – exempelvis OVK-besiktning, energideklarationer och brandskydd.

FastBAS 2017 innehåller även nya konton för exempelvis redovisning och uppföljning av reparation vid försäkringsskador, samt avfallshantering.

Kontoplanen FastBAS 2017 finns att köpa här

Kontotabellen till FastBAS 2017 är konstnadsfri och finns att hämta här, liksom en tabell innehållande en förteckning över de största förändringarna från FastBAS 2005 till FastBAS 2017.

Frågor gällande FastBAS besvaras hos SABO av elisabet.sundberger@sabo.se och peter.wallberg@sabo.se samt hos Fastighetsägarna av sauli.lainio@fastighetsagarna.se och christofer.andersson@fastighetsagarna.se