Underhållsplan

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Underhållsplan

Underhållsplan för din bostadsrättsförening

Med en välgjord underhållsplan har du full kontroll över vad ditt hus behöver under de kommande 10 – 30 åren. Och vad det kommer att kosta. Med god framförhållning minskar dessutom kostnaden för underhållet, liksom risken för plötsliga driftsstörningar, reparationer och hyreshöjningar. Planerade insatser är oftast betydligt billigare än akututryckningar och du hinner boka och förhandla med de bästa hantverkarna.

Låt våra erfarna tekniker hjälpa dig att ta fram en riktigt bra plan för underhåll av din fastighet. Arbetet börjar alltid med en besiktning av fastigheten, med fokus på de stora åtgärder som behöver planeras och sparas till i god tid. Tillsammans går vi igenom ritningar och besiktningsprotokoll, byggnadens konstruktioner, material och tekniska installationer.
 

Beräknar livslängd och underhållsbehov

Med sin omfattande erfarenhet bedömer våra tekniker skicket på fastighetens olika delar, beräknar livslängden och vad som kommer att behöva göras, när och hur ofta. Det gäller allt från när trapphallen behöver målas om, till att avgöra livslängden på fasaden, värmesystemet och maskinparken i tvättstugan. Besiktningen ger dig både information om skador och rekommendationer på förebyggande åtgärder och viktiga kontroller som till exempel OVK, hissbesiktningar etc.

En långsiktig plan och värdefull checklista i det årliga underhållet

Alla underhållsåtgärder och planerade investeringar läggs in i en underhållsplan med lämpliga intervall. Det ingår också en uppskattning av kostnader för att genomföra planen. Tillsammans ger det dig ett bra underlag för bedömningar av framtida kostnader och långsiktig planering av periodiskt underhållet i din fastighet, allt från 10 till 30 år framåt i tiden. Vår underhållsplan blir ett exempel på hur underhållet för din BRF kan se ut, men önskar du tillägg eller andra förändringar välkomnar vi självklart dessa.

 

För förvaltare och fastighetsskötare fungerar planen som en värdefull checklista för det årliga förvaltningsarbetet och löpande underhållet. Problem åtgärdas snabbt och kostnadskontrollen ökar när man vet vad som måste göras nu, och vad som kan skjutas på framtiden.

En bra underhållsplan är guld värd

 • Handlingsplan för planerat underhåll.
 • Underlag för upphandlingar.
 • Bra kunskap om material och tekniska lösningar.
 • Mindre antal oförutsedda reparationer.
 • Underlag till budgeten.
 • Lägre kostnader för drift och underhåll.
 • Jämnare hyres- och avgiftsutveckling.
 • Fördelaktigare lånevillkor.
 • Lägre försäkringspremier.
 • Långsiktig horisont upp till 30 år
 • Trygghet för alla; ägare, boende och eventuella spekulanter.
 • Högre marknadsvärde på både fastighet och lägenheter.

Hör gärna av dig för hjälp eller info om underhållsplaner

Monika Malmsten

kund- och säljansvarig
Tel: 08-617 77 28
offert@fastighetsagarna.se

Kundservice/Felanmälan ▸

08 – 617 76 00


Medlemsrådgivning ▸

020 – 510 511

Kundportalen Entré


Ditt digitala kontor | Logga in ▸

Läs mer om Entré här ▸