Fastighetsägarfrukost: Svarthandel med hyreskontrakt

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Fastighetsägarfrukost: Svarthandel med hyreskontrakt

19 september 08:00 - 09:00

På seminariet får du bland annat reda på vad lagen säger om svarthandel och vad du som fastighetsägare kan göra för att kontrollera om svarthandel förekommer vid lägenhetsbyte.

Tid: Tisdag den 19 september 2017 kl. 8:00 - 9:00
Plats: Fastighetsägarnas hus, Alströmergatan 14, hörsalen -2tr

Frukost serveras från kl. 7:30 i loungen på plan -1 tr.

Anmälan krävs - anmäl dig här

En rapport, som polisen i Stockholm tagit fram, visar att hälften av alla byten idag involverar kriminalitet i någon form. Svarthandel med hyreskontrakt förekommer bland annat inom den organiserade brottsligheten och är samhällshotande. Trots det verkar handel med hyreskontrakt accepterad hos stora delar av allmänheten. Även otillåten andrahandsuthyrning och missbruk av inneboendereglerna förekommer.

Vid seminariet får du information om vilka rättigheter och skyldigheter dina hyresgäster har gentemot dig som hyresvärd. Vi berättar också om den pågående statliga utredningen om svarthandel. Dessutom får du tips och råd om hur du som fastighetsägare systematiskt kan arbeta mot svarthandel och otillåten andrahandsuthyrning.

Medverkande: Marie Öhrström, chefsjurist Fastighetsägarna Sverige och Stefan Singman, Operational Manager Protective Services Seccredo/Pinkerton

 

Välkommen!