Fastighetsägarfrukost: Varför blir det alltid som Hyresgästföreningen vill?

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Nathalie Brard, chef hyresmarknad, Fastighetsägarna Stockholm och Tomas Ernhagen, chefekonom, Fastighetsägarna Sverige

Fastighetsägarfrukost: Varför blir det alltid som Hyresgästföreningen vill?

16 november 08:00 - 09:00

Välkommen till en fastighetsägarfrukost om det aktuella läget i hyresförhandlingarna.

Datum och tid: torsdag 16 november 2017, kl. 8-9. Frukost serveras från kl. 7.30 i loungen på plan -1tr.
Plats: Fastighetsägarnas hus, Alströmergatan 14, hörsalen -2tr

Anmälan krävs - anmäl dig här

Att Hyresgästföreningen (HGF) i praktiken har fått ett veto i de årliga förhandlingarna är en långsiktig katastrof för hyresrätten. Det är en viktig anledning till den bostadsbrist och det växande utanförskap vi ser i våra städer.

Med den inriktning HGF driver för närvarande kommer denna situation att förvärras. Som bostadsmarknadens parter har vi fått det gemensamma ansvaret att säkerställa att hyresrätten kan utvecklas och behålla en stark position på den svenska bostadsmarknaden. Det ansvaret är omöjligt att ta om den ena parten utnyttjar sitt veto för att driva igenom reala sänkningar av hyrorna för långsiktiga fastighetsägare. Det är ett säkert sätt att sänka hyresrätten.

På detta medlemsseminarium diskuterar vi detta och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för hyresrätten. Vi tar även upp den aktuella statusen i de årliga förhandlingarna. Kan du inte vänta till dess - prenumerera på Hyresförhandlingsbloggen.

Medverkande Nathalie Brard, chef hyresmarknad, Fastighetsägarna Stockholm och Tomas Ernhagen, chefekonom, Fastighetsägarna Sverige.

Aktiviteter i november


Till kalendern