Seminarium: Vad är Internet of Things?

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Seminarium: Vad är Internet of Things?

20 september 15:00 - 16:00

Sakernas internet (eller Internet of Things = IoT) innebär en sammankoppling av olika vardagsföremål. Vad innebär det för företag och olika verksamheter att få tillgång till data som genereras och delas genom IoT? Hur påverkar det dagens affärer? Vad skapar det för möjligheter och utmaningar för morgondagen?

Datum och tid: Onsdag den 20 september 2017 kl. 15.00 - 16.00, efter seminariet följer ett mingel med lättare förtäring
Plats: Fastighetsägarnas hus, Alströmergatan 14, hörsalen -2tr

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar hos Fastighetsägarna Stockholm. Icke medlemmar betalar 500 kr (exklusive moms)/seminarium (faktureras).

Anmälan krävs - anmäl dig här. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller! 

På det här seminariet kommer du lära dig mer om IoT och med exempel från verkligheten se vad IoT kan innebära för näringslivet i allmänhet och för fastighetsbranschen i synnerhet.  

Talare är Tomas Blomquist, professor i företagsekonomi vid Umeå universitet, som bland annat är medförfattare till boken IoT-guiden. Du kan ladda ner IoT-guiden kostnadsfritt här

Fyra inspirationsseminerier om digitalisering

Seminarieserien består av fyra fristående tillfällen som är öppna för alla. Seminarierna är kostnadsfria för medlemmar hos Fastighetsägarna Stockholm. Icke medlemmar betalar 500 kr (exklusive moms)/seminarium (faktureras).

Läs mer om de övriga seminarierna: 

Fastighetsägarna Stockholm framtidsspanar

Digitalisering, delningsekonomi, automatisering, nya tjänster för hyresgäster och innovativa sätt att optimera lokaler och bostäder – det pratas mer och mer om hur fastighetsbranschen kommer att förändras inom de närmaste åren. 

Möjligheterna är näst intill oändliga och många tekniska lösningar finns redan. En stor utmaning för fastighetsägare är att förstå hur all ny teknik och nya innovationer kan kombineras och vad det kan innebära för affären på både kort och lång sikt. 

I höst bjuder Fastighetsägarna Stockholm därför in till en seminarieserie med digitalisering som tema, där vi utifrån olika perspektiv beskriver utmaningar och möjligheter som branschen står inför. Med detta vill vi skapa förutsättningar för fastighetsägare att vara rustade för framtiden. Dessa seminarier är också utmärkta tillfällen för dig som medlem att träffa och diskutera med andra fastighetsägare som står inför liknande utmaningar!