Bids, laddplatser, vattenskador och debatt om hyresrättens roll på Fastighetsmässan

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Marie Linder och Billy McCormac

2017-03-17

Bids, laddplatser, vattenskador och debatt om hyresrättens roll på Fastighetsmässan

På Fastighetsmässan i Kista den 15 -16 mars var Fastighetsägarna välrepresenterade.

Billy McCormac, vd på Fastighetsägarna Stockholm debatterade hyresrättens roll på framtidens bostadsmarknad mot Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, läs mer om debatten på Fastighetstidningens hemsida. 

 
Helena Olsson, chef stadsutveckling och samhälle, höll en presentation om BID (Business Improvement District) med utgångspunkt i rapporten BIDs på svenska. Lokal fastighetsägarsamverkan. Publiken fick höra om hur samverkan i praktiken kan skapa mervärden i ett område för såväl fastighetsägare, boende och besökare som kommun och samhälle. Dessutom presenterades erfarenheter och tips från BIDs-inspirerade fastighetsägarföreningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om BIDs. 
 
Under mässans båda dagar genomförde Fastighetsägarna ett välbesökt specialprogram för bostadsrättsföreningarnas styrelser. Fastighetsjuristen Ove Schramm berättade om vattenskador och Christine Hallberg, också fastighetsjurist, talade om styrelsens ansvar och befogenheter. Johan Flodin, brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm, höll en presentation om arvoden till styrelsen. Ni hittar föreläsarnas presentationsmaterial här till höger.
 
Anni Carpelan föreläser på Fastighetsmässan
 
 
Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm, berättade om utvecklingen av antal elbilar och hur detta påverkar fastighetsägare. Majoriteten av de som äger ett elfordon vill kunna ladda i anslutning till hemmet i samband med parkering så här finns även en stor intäktspotential för många fastighetsägare. Med på scen med Anni fanns även Pelle Sjögren, vd på företaget Parkando som hjälper fastighetsägare att effektivisera sin garagetillgångar med innovativ teknik. Pelle berättade hur man ska tänka när det kommer till erbjuden effekt, typ av laddare och hur man prissätter platserna. Du hittar deras presentation här till höger. 
 

 

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera