Fastighetsagarna Stockholm på Mipim 2017

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2017-03-17

Fastighetsägarna Stockholm på MIPIM 2017

Henrik Tufvesson, Näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Stockholm, är nyss hemkommen från fastighets- och regionmässan MIPIM i Cannes. Vi bad honom berätta varför Fastighetsägarna Stockholm åker till Cannes en vecka i mars varje år, och vad vi gör där.

Henrik Tufvesson, Näringspolitisk direktör på Fastighetsägarna StockholmHenrik Tufvesson, Näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Stockholm

Fastighets- och regionmässan Mipim i Cannes är världens största internationella mötesplats för aktörer inom samhällsbyggnad. I år kom det ca 23 000 besökare, varav 2 600 utställare, från 90 olika länder. Av dessa är ungefär 5 300 fastighetsinvesterare. Drygt 1 000 av Mipim-besökarna är svenska politiker, fastighetsägare, fastighetskonsulter och andra aktörer med fokus på samhällsbyggnad.

Mipim är därför en av de viktigaste mötesplatserna för kommunala politiker och tjänstemän och för oss i fastighetsbranschen i Stockholm. Under Mipim-dagarna skapas också en gemensam och unik ”vi-känsla” mellan oss stockholmare som tillsammans verkar för en positiv utveckling av Stockholmsregionen. Mipim skiljer sig därför från andra mötesplatser, som mer präglas av debatt och politiska motsättningar. Även om en stor del av deltagandet består av personliga möten handlar Mipim minst lika mycket om att genom monterbesök på mässan och den omfattande seminarieverksamheten ta del av de senaste nationella och internationella trenderna och utvecklingen inom samhällsbyggnadssektorn.

Många av Fastighetsägarnas största medlemmar finns på mässan, men också en del små. Mässan ger fastighetsägarna stora möjligheter att träffa ledande kommunföreträdare. För våra medlemmar är deltagande på Mipim viktigt, inte minst ur ett affärsperspektiv, och därför är det också viktigt för Fastighetsägarna Stockholm att finnas på plats. Som branschorganisation ska vi finnas med på de arenor som är viktiga för våra medlemmar.

Henrik Tufvesson, Näringspolitisk chef, Fastighetsägarna Stockholm

Läs hela Henriks inlägg om Mipim 2017 på Fastighetsägarbloggen.

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera