Fastighetsägarna på Politikerveckan i Järva

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Helena Olsson, chef stadsutveckling samhälle blir intervjuad inför rundabordssamtalen på Politikerveckan i Järva

2017-06-15

Fastighetsägarna på Politikerveckan i Järva

I onsdags arrangerade Einar Mattsson ett rundabordssamtal om social hållbarhet under Politikerveckan i Järva. Från Fastighetsägarna deltog Helena Olsson, chef stadsutveckling och samhälle.

På Spånga IP mitt emellan Spånga, Tensta och Rinkeby anordnas för andra gången Politikerveckan i Järva. Det är den ideella föreningen The Global Village som är initiativtagare och vill med politikerveckan minska avståndet mellan politiker, näringsliv och invånare i Järva. Alla partiledare deltar samt en rad företag och organisationer. Initiativtagarna vill vända den negativa bilden av förorten, skapa förutsättningar för invånarna att engagera sig politiskt och lyfta invånarnas frågor på den politiska agendan. 

 
- Arbetet med social hållbarhet sker i gränslandet mellan offentligt och privat ansvar där kommun och fastighetsägare är centrala aktörer. BID- inspirerad lokal fastighetsägarsamverkan är en bra form för långsiktigt god förvaltning och utveckling av området mellan husen. Framgångsrik samverkan utgår från mätbara mål och en tydlig ansvarsfördelning där varje part gör det den ska och kan för att lyfta helheten, det gäller både fastighetsägare, kommun och rättsväsende, säger Helena Olsson. 
 
Rundabordssamtalet handlade om vad social hållbarhet innebär och vilka insatser som behövs för att människor ska känna trygghet i sitt närområde. En långsiktig hållbar stadsutveckling bygger på levande stadsdelar med service samt ett varierat bestånd med såväl äldre som nyare samt större och mindre bostäder och lokaler. 
 
På samtalet deltog bland annat representanter från kommunala bostadsbolag, hållbarhetsexperter och kommunpolitiker från Södertälje och Solna.
 
Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera