Kreativa lösningar i jakten på råttorna

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2017-10-04

Kreativa lösningar i jakten på råttorna

Fastighetsägarna Stockholm ser positivt på att Stockholms stad ökar årets skadedjursbudget och finner nya innovativa lösningar på råttproblematiken.

Stockholm stads nya taktik i jakten på råttorna är råttgift som monteras på plåtlådor på papperskorgar runt om i Stockholm. Det är första gången man genomför metoden som kommer utvärderas senare under året. 

Både fastighetsägare och privatpersoner kan göra mer för att minska problemet med råttorna. Bland annat är det viktigt att vara noga med var och hur man slänger sopor samt tänka på att eliminera alla öppna födokällor. 

Vad kan du som fastighetsägare göra? 

Råttor är spridare av smittor och kan gnaga sönder både elledningar och isoleringsmaterial. Det är därför viktigt att försöka hålla råttorna från din fastighet. 

Utomhus

  • Se till att de inte kommer in. Täta hål i grund samt sätt galler vid behov.
  • Håll rent runt soptunnor och avfallskärl, se till att de har lock samt är placerade en god bit från fastigheten.
  • Råttor gillar fågelfrön. Se till att eventuella fågelbord hålls rena under.
  • Håll fasaden fri från bråte samt alltför intillväxande vegetation.

Inomhus

  • Håll särskild uppsikt över vind och källare. Håll rent och förvara kartonger på hyllor.
  • Kontrollera luftningsrör från toaletten upp till vinden, att genomföringar för rör och kablar är täta samt att galler till golvbrunnar sitter fast och att de är vattenfyllda.
 
Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera