Digitalt ledarskap nödvändigt för fastighetsbranschens utveckling

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2018-01-23

Digitalt ledarskap nödvändigt för fastighetsbranschens utveckling

Fastighetsägarna Stockholm har i en ny rapport analyserat fastighetsbranschens digitaliseringsarbete. Slutsatsen är att det behövs ett förstärkt ledarskap för att framgångsrikt kunna driva igenom en digital omvandlingsprocess. Därför kickstartar vi året med att bjuda in fastighetsbranschen till ett event om digitalt ledarskap.

Den digitala mognaden hos människor ökar i snabb takt och i nära samspel med den globala teknikutvecklingen. Följden blir beteenden och behov som kan vara svåra för fastighetsägare att möta. Men det är ett faktum att de flesta människor bor, arbetar och handlar i en fastighet. Hur fastighetsföretag tar sig an digitaliseringen kommer inte bara att påverka den egna verksamheten utan även förutsättningarna för tillväxt och innovation i Stockholmsområdet, där digitaliseringen är en motor.

Vägen till framgång

Hur ska då fastighetsbranschen, som ofta ses som traditionell och icke förändringsbenägen, lyckas med en digital omställning? Vi har analyserat branschens digitaliseringsarbete i en ny rapport och vår slutsats är att det är hög tid att förstärka det digitala ledarskapet. För att kunna genomföra en digital omvandlingsprocess i ett företag behöver ledningen rätt strategiska insikter för att kunna agera handlingskraftigt. Det krävs kunskap om hur förändringar genomförs på bästa sätt och hur man får med sig hela organisationen, men också mod att medvetet utforska och testa nya möjligheter.

Kickstart med event om digitalt ledarskap

Med detta som bakgrund kickstartar vi 2018 med att fokusera på just ledarskap i digitaliseringsfrågor. Den 13 februari bjuder vi in fastighetsbranschen till ett event om digitalt ledarskap på Epicenter i Stockholm:

• På eventet kommer vi att lansera en rapport där över 4500 fastighetsägare har svarat på frågor om sitt digitaliseringsarbete.

• Vi vår höra vad de stora konsultföretagen, som har hjälpt andra branscher med sin digitala transformation, tycker om fastighetsbranschens möjligheter.

• En expertpanel diskuterar hur affärsmodeller kan se ut i framtiden när tjänster och flexibilitet blir viktigare än kallhyra per kvadratmeter.

Läs mer och anmäl dig här
 

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera