Ny rapport: Lysande utsikter för fastighetsbranschen

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2018-02-19

Ny rapport: Lysande utsikter för fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen har likt alla andra branscher ett behov av att förhålla sig till den digitala omställningen. Vi är på väg in i en omvandling som kommer påverka möjligheten för oss i branschen att utveckla våra affärer. Att förstå möjligheterna gör att fler aktörer kan effektivisera sin kärnverksamhet. Och samtidigt utveckla morgondagens verksamheter.

Rapporten ”Lysande utsikter för fastighetsbranschen. En rapport om digitalisering och nya förutsättningar på fastighetsmarknaden” tittar närmare på hur man som bolag kommunicerar med sina kunder och tar upp frågor som: Hur är tjänster och produkter utformade? Hur tar man betalt samtidigt som ett förändringsarbete sker internt för hur man arbetar? Hur kan vi som organisation arbeta för ökad samverkan inom branschen? Vilka frågor kan vi kollektivt ta ägarskap över och hur kan vi kommunicera våra förväntningar?
 
Rapporten lanserades under förra veckans Proptech Network som arrangerades av Fastighetsägarna Stockholm på Epicenter. Temat för kvällen var digitalt ledarskap och syftet var att sprida kunskap om hur fastighetsägare kan jobba med strategiska digitaliseringsinsikter på ledningsnivå. I ett första panelsamtal kunde publiken lyssna på bland annat konsultföretag och deras syn på fastighetsägarnas digitala transformation. Under det andra panelsamtalet avhandlades frågor som positionering för fastighetsägare gällande de nya digitala utmaningarna för handel och bostäder. Medverkade gjorde Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter, Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet på Atrium Ljungberg, Michael Matèrn, kontorschef ÅWL Arkitekter och grundare av YOUTHL och Anders Torell, digitaliseringschef på NCC.

 
Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera