Ovanligt tröga förhandlingar om 2018 års hyresnivå

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

2018-02-19

Ovanligt tröga förhandlingar om 2018 års hyresnivå

Förhandlingarna om 2018 års allmänna hyresnivå har gått mycket trögt. I Stockholm har hyresgästföreningen lämnat ramavtalsförhandlingen och på många håll i landet står förhandlingarna och stampar. I de fall där uppgörelser har träffats innebär utfallet att hyresnivån i reala termer kommer att sänkas med cirka 1 procent i snitt. De kommunala bostadsbolagen i Göteborg och Stockholm har hänskjutit förhandlingarna till Hyresmarknadskommittén (HMK).

Utfallet i HMK kommer att påverka de privata förhandlingarna

De ärenden som behandlas i HMK kommer att få stor bäring på förhandlingarna på den privata sidan. Vår förhoppning är att deras medverkan resulterar i en förhandlingsöverenskommelse för 2018 som möjliggör långsiktiga förutsättningar för hyresrättens framtid. Detta bygger på att hyresjusteringen följer den samhällsekonomiska utvecklingen.

Rekommendation till Fastighetsägarnas medlemmar

Vi rekommenderar de medlemmar som förhandlar själva att vidhålla den argumentation och det yrkande som lämnades av Fastighetsägarna Stockholm innan Hyresgästföreningen valde att stranda ramavtalsförhandlingarna. Det sista yrkandet var 2,5 procent per den 1 januari 2018, du kan läsa mer om det på Hyresförhandlingsbloggen

Medlemmar som behöver rådgivning angående hyresförhandlingarna är välkomna att kontakta vår medlemsrådgivning på telefon 020-510 511. Välj ”hyresförhandlingar”. Öppettider måndag-torsdag klockan 13.00-15.00.

Förhandlingskunder hos Fastighetsägarna Service behöver i nuläget inte göra någonting. Frågor om hyresförhandlingarna besvaras av de juridiska ombuden.

Läs mer om det aktuella läget i hyresförhandlingarna i det senaste blogginlägget på Hyresförhandlingsbloggen 

Kommentera

Kommentarer

Kommentera

Kommentera