Störningar i sophämtningen

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Störningar i sophämtningen

Just nu pågår det störningar i sophämtningen inom Stockholms stad, detta efter en vild strejk och stora personaluppsägningar i somras hos en av stadens sophämtningsföretag. Ny personal är under upplärning och överföring av information om turer, portkoder och nycklar till soprum tar tid.

Information på Stockholm Vatten och Avfalls hemsida

På Stockholm Vatten och Avfalls hemsida hittar du mer information om sophanteringen. 

På hemsidan finns bland annat information om:

  • vad du som fastighetsägare/bostadsrättsförening kan göra för att minimera störningar i sophämtningen.
  • var de tillfälla containrarna finns utplacerade. 
  • hur du anmäler utebliven sophämtning. 
  • kompensation och tjänstegaranti. 

Informationsmöte om sopsituationen den 22/9

Stockholm Vatten och Avfall kommer den 22 september att informera om det entreprenörsbyte som kommer att göras och hur det påverkar fastighetsägare.
 

Nya rutiner för sophämtning fr.o.m. 1 oktober

Den 1 oktober 2017 görs ett entreprenörsbyte inom avfallshanteringen i Stockholm. 

Tidigare har olika entreprenörer hämtat olika typer av avfall i samma område. Nu kommer samma entreprenör hämta alla sopor inom ett visst område. Entreprenörerna som från den 1 oktober delar på uppdraget att hämta stockholmarnas hushållssopor är RenoNorden och Suez.

Även om man från Stockholm Vatten och Avfalls sida uppges ha förberett denna förändring kan det under en övergångsperiod bli vissa förseningar i sophämtningen. 

 

Anslag för portar och anslagstavlor

Stockholm Vatten och Avfall har tagit fram ett anslag med information om hur boende kan hjälpa till för att minimera störningar i sophämtningen under den här övergångsperioden och på så sätt minska risken för överfulla soprum. Anslagen har styrelsen som avsändare och går att sätta upp i portar och på anslagstavlor. Länk till Stockholm Vatten och Avfalls hemsida för nedladdning av informationsanslag. 

Ladda ner anslaget här. (pdf)

Vilka är de bakomliggande orsakerna till Stockholms sopkaos?

Läs blogginlägget på Fastighetsägarbloggen där Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm, förklarar hur en arbetskonflikt mellan arbetsgivare och arbetstagare även kunnat ha drabbat en tredje part - fastighetsägarna - så hårt! 

Kontakt 

Stockholm Vatten och Avfalls hemsida. 

Du kan också höra av dig till Fastighetsägarna Stockholm om du vill framföra synpunkter eller har frågor om vårt arbete. Skicka e-post till Anni Carpelan, utvecklingschef, anni.carpelan@fastighetsagarna.se