Ekonomi, skatt och redovisning

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Ekonomi, skatt och redovisning

Under rubriken Ekonomi, skatt och redovisning samlar vi information som ökar din kunskap om villkor och regelverk som berör den ekonomiska förvaltningen, men också praktiska verktyg som förenklar det dagliga arbetet för dig som fastighetsägare.

Under rubriken Ekonomisk analys finner du bland annat en rad användbara beräkningsmodeller för till exempel hyrestillägg, rätt lokalhyra och nyproduktion av hyresbostäder. Dessa är förbehållna Fastighetsägarnas medlemmar, vilket markeras med ett hänglås. Om du klickar på rubriken kommer du att först behöva fylla i ditt användarnamn och lösenord för att ta del av dokumenten.

I Fastighetsägarens handbok finns ett avsnitt som ger en grundläggande beskrivning om finansiering av fastighetsföretag och ekonomiska analyser av fastigheter och fastighetsföretag. Boken innehåller även avsnitt om investeringar och fastighetsvärdering samt fungerar som en vägledning till dessa beräkningsmodeller. 

Kundservice/Felanmälan 

 08-617 76 00

  •  

    Beräkna lokalhyran med KPI för oktober 2017

    Har du ett lokalhyresavtal som justeras i förhållande till KPI-utvecklingen? Då kan du räkna ut hyran med hjälp av vår beräkningsmodell. Har du frågor kring hur du ska fylla i modellen kan du höra av dig till medlemsrådgivningen på telefon 020-510 511 så hjälper en av våra fastighetsjurister dig med detta. Ladda ner beräkningsmodellen.

    Konsumentprisindex, KPI, med 1980 som basår, uppgår för oktober månad 2017 till 323,38 vilket är en ökning med 5,38 enheter (motsvarar ökning med 1,69 %) sedan oktober 2016. Ladda ner indextabellen här.