Nya dataskyddsförordningen, GDPR - kortkurs

Fastighetsägarna använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

Ok

Nya dataskyddsförordningen, GDPR - kortkurs

Den 25 maj nästa år införs nya regler kring hur personuppgifter får hanteras. Den nuvarande personuppgiftslagen, PUL ersätts av EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR. Vet du vad man får och inte får göra med personuppgifter om hyresgäster?

Som fastighetsföretagare registrerar du  olika uppgifter om dina hyresgäster och det är många som har frågor om vad som kommer att gälla nu. De kurstillfällen som vi redan erbjudit blev snabbt fullbokade. Därför har vi beslutat att sätta in ett antal nya kurstillfällen, men dessa är en kortare variant av heldagskursen.

Under 2,5 timmar får du veta vad som är nytt och vad du som arbetar med fastighetsförvaltning och uthyrning behöver tänka på gällande den nya lagen. Du får veta mer om när dataskyddslagstiftningen tillämpas och vilka rättigheter hyresgästen har enligt dataskyddslagstiftningen.

Målgrupp

Fastighetsägare, förvaltare och medarbetare i fastighetsföretag som behandlar personuppgifter för uthyrning av bostäder.

Innehåll

Under kursen kommer vi bland annat att redogöra för: 

  • Grundläggande begrepp och grundläggande dataskyddsprinciper
  • Övergripande förändringar i den nya lagstiftningen
  • När man får behandla känsliga personuppgifter
  • När man behöver samtycke
  • Arbetet med en ny uppförandekod för bostadsuthyrningssektorn

Läs mer och boka